Fyr friskt opp, reguler så varmen med mengden ved du legger i ovnen. Bruk ikke trekken til å justere varmen.

Temperaturen er på vei ned. Vedfyring er kos og varme.Her er feierens beste fyringsstips. Men først vil vi at du sjekker ildstedet og fyringsanlegget, - før du fyrer opp.

Bernt Olav Dullum (fra v.)  og Rune Christiansen fra det lokale eltilsynet, Rune Huse og Øyvind Bang fra brannvesenet(VIB) er alle fire enige om at komfyrvakt bidrar til økt sikkerhet.

Klar oppfordring fra fagfolk på elektrisitet og brann; installer komfyrvakt! Grunnen er at komfyrbrann er den hyppigste årsaken til brann i norske hjem. Hvert år dør eller skader mange eldre seg i brann når de lager mat.

Røykdykker Bent Sundstøl har kledd seg opp og brannmester Tore Dahl forklarer hva som avgjør at en brannmann kan ta seg inn i et røykfylt brennende hus.

Gjør som barna i Stifinneren barnehage i Åsgårdstrand, ha brannøvelse. Aller viktigst er det å ha øvelse hjemme, fordi det er et beklagelig faktum at det er i hjemmet brann tar liv.

Linker

Galleri

Brannvesenet, bonden og termograføren har et felles mål, å redusere antall gårdsbranner, fra v. Preben Skjelbred, Per-Asbjørn Andvik, Pål Mathisen og Even-Torstein Haughem. | Fotograf: VIB
Felles kamp mot brann
Fotograf VIB
Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS, Ollebukta 6, 3126 Tønsberg      Telefon 33 00 36 00      post@vibr.no